Pere Regull: “Els pisos de lloguer de l’antic cinema Victòria són un pas més per ampliar el ventall de serveis a la gent gran”
 
Aquesta setmana s’ha donat a conèixer en roda de premsa l’inici del procediment per adjudicar els 12 pisos de lloguer amb serveis destinats a gent gran que s’han construït al c/ Migdia cantonada amb el passatge Alcover. L’Alcalde de Vilafranca i president de la Fundació Amàlia Soler, Pere Regull, el tinent d’alcalde i vicepresident de la fundació; Ramon Zaballa, i la gerent Rosa Raventós, acompanyats de membres del patronat de la fundació, han donat a conèixer l’inici del procediment per adjudicar els pisos. Entre el 5 i el 23 de novembre estarà obert el termini d’admissió de sol.licituds, que s’hauran de presentar a l’Oficina d’Atenció Ciutadana de la Casa de la Vila. Les llistes definitives de les sol.licituds admeses es publicaran el 10 de desembre i a continuació es farà el sorteig dels pisos entre els adjudicataris.
 
Per tal que totes les persones interessades puguin conèixer de primera mà l’interior dels pisos s’han programat unes jornades de portes obertes a l’edifici el cap de setmana dels 3 i 4 de novembre, de 10 a 14h, on es podrà recollir també la documentació de la convocatòria. L’Alcalde Pere Regull ha explicat que la promoció d’aquests pisos s’ha pogut fer gràcies al finançament de la Fundació Amàlia Soler amb un pressupost d’uns 700.000 euros. “L’Ajuntament hem assumit la construcció perquè la fundació no tenia capacitat per gestionar-la i ara, un cop acabats, els posem a disposició de la fundació perquè els gestioni”, ha afirmat Regull, que ha lloat també el paper de la Fundació Amàlia Soler. “És una fundació de Vilafranca, amb experiència en la gestió de serveis a la gent gran i d’habitatges de lloguer per aquest col.lectiu, ja que gestiona els 19 pisos de Cal Mencia, al c/ Ferrers”. L’alcalde s’ha mostrat satisfet de l’oferta de serveis a la gent gran que Vilafranca pot oferir. “Els pisos de lloguer de l’antic cinema Victòria són un pas més per ampliar el ventall de serveis a la gent gran en matèria d’habitatge, ampliarem les places de residència al Ricard Fortuny, tenim places de residència sanitària, sociosanitària, centres de dia…”, detallava Pere Regull. 
 
Per la seva banda, el tinent d’alcalde Ramon Zaballa explicava que els pisos de lloguer amb serveis són “una alternativa a la necessitat d’habitatge per a persones grans amb dificultats. Aquests pisos del c/ Migdia tenen les condicions adequades per tal que les persones grans amb certes necessitats tinguin més seguretat, mobilitat i accessibilitat, gràcies a la inexistència de barreres arquitectòniques. Cal destacar també el suport tècnic amb que comptaran els usuaris i els espais comunitaris, com ara una sala polivalent, per afavorir la interrelació veïnal”. Zaballa ha comentat que dels 12 pisos, 8 seran d’una habitació (38 m2) i 4 de 2 habitacions (50 m2), 11 seran per a residents a Vilafranca i 1 per a residents a la comarca de l’Alt Penedès. 
 
La gerent de la fundació Rosa Raventós ha dit que la quota del lloguer d’aquests pisos estarà entre els 360 euros els pisos d’una habitació i els 447 euros els de dues. “En el preu estan inclosos tots els serveis i subministraments. Hem establert que a partir d’ara hi hagi una sola llista d’espera per accedir als pisos del c/ Migdia com als del c/ Ferrers”, explicava Raventós. 
 
Un dels aspectes que es valorarà en la puntuació dels candidats a accedir a aquests habitatges és el fet que cedeixin el seu habitatge actual a l’Ajuntament perquè el destini a lloguer social.