L’auditori del Vinseum va quedar petit davant l’allau de públic que va assistir a l’acte homenatge d’Amàlia Soler i de Tord. La festa va començar puntualment, només una mica passats 2/4 de set de la tarda amb l’obertura i presentació per part del vicepresident del patronat de la Fundació Amàlia Soler, Sr. Ramon Zaballa i Serra, que va explicar com aniria l’acte. Seguidament va intervenir l’ historiador vilafranquí, Sr. Joan Solé i Bordes amb la conferència: La Vilafranca del temps d’Amàlia Soler, des del punt de vista, econòmic, urbanístic i cultural, anomenant personatges il·lustres de la vila, i alguna que altra anècdota de l’època. Acte seguit la Sra. Dolors Garcia i Martínez, va delitar-nos amb l’explicació dels quadres retrats del matrimoni Ferrer-Soler, pintats per Francesc Masriera i Manovens, que tot i que venia del món de la joieria, va desenvolupar una sòlida formació en pintura, amb una marcada influència de Fortuny, Stevens i Meissonier, pintor doncs molt important a la seva època amb exposicions permanents al MNAC i a El Prado. 

Seguidament va ser presentat l’autor del llibre commemoratiu, el doctor en història Sr. Daniel Sancho París, per part del Sr. Zaballa, amic personal d’en Daniel Sancho, que va llegir el seu extens cv i va proposar un format diferent per la intervenció d’aquest historiador. 

El Sr. Zaballa per uns moments va passar al plànol de periodista i va plantejar una sèrie de preguntes al Daniel Sancho que de manera molt planera i entenedora va anar contestant en relació a com s’havia desenvolupat la gestació del llibre: Amàlia Soler de Tord (1837-1918). La família, la seva història i el llegat. A l’acabar l’acte, es va obsequiar el públic amb un exemplar del llibre i l ‘autor el va poder dedicar a tothom que va tenir la paciència d’esperar-se, ja que també es va formar una llarga cua. Finalment es va servir un aperitiu al pati del Vinseum. El llibre es posarà la venda a disposició de qui tingui  interès en tenir-lo.